Welkom op I Tjing.nl

Wat is I Tjing?

De I Tjing is een oud Chinees orakelboek dat bestaat uit vierenzestig hexagrammen, die alle een specifieke betekenis hebben (veelal weergegeven in een enkel woord of korte tekst). Met een vraag raadpleegt men het orakel door stokjes of munten op een bepaalde manier te leggen of te duiden. Het resultaat is een antwoord of suggestie n.a.v. de vraag.

De I Tjing, het Boek der Veranderingen, komt voort uit het taoïsme en is vandaag nog net zo actueel als drieduizend jaar geleden, toen de oudste delen ervan werden geformuleerd. Het Boek inspireerde grote filosofen als Confucius, Lao Tze en Carl Jung en miljoenen putten er wijsheid en raad uit voor hun dagelijks leven. De I Tjing legt verband tussen het lot en je eigen leven. Wie de grondbeginselen beheerst is in staat om op belangrijke levensvragen een antwoord te vinden. De I Tjing is een leidraad bij de oervraag: hoe kan een mens zijn eigen weg volgen in deze chaotische wereld?

www.itjing.nl

Het is echter niet eenvoudig om de I Tjing goed te lezen en te begrijpen. Daarom probeert Itjing.nl een duidelijke en overzichtelijke informatiebron te zijn over de theorie en de praktijk van de I Tjing.

Ga direct naar:

www.itjing.nl

» I Tjing online raadplegen
» Introductie voor beginners
» Hexagrammenschema

Bekijk hieronder alle 64 hexagrammen

Scroll naar boven